In each of the following Questions, five words are given. Which of them will come in the middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

Q1. a. Spine

b. Spinal

c. Spinner

d. Spinet

e. Spindle [Bank Recruitment, 2003]

Answer

Answer – (a) Spine

Explanation:

Spinal, Spindle, Spine, Spinet, Spinner

Q2. a. Praise

b. Practical

c. Prank

d. Prayer

e. Practice

Answer

Answer – (a) Praise

Explanation:

Practical, Practise, Praise, Prank, Prayer

Q3. a. Haste

b. Haphazard

c. Host

d. Hang

e. Handkerchief

Answer

Answer – (b) Haphazard

Explanation:

Handkerchief, Hang, Haphazard, Haste, Host

Q4. a. Butterfly

b. Butler

c. Butcher

d. Button

e. Butter [Bank Recruitment, 2005]

Answer

Answer – (e) Butter

Explanation:

Butcher, Butler, Butter, Butterfly, Button

Q5. a. Robber

b. Rocket

c. Random

d. Restaurant

e. Restrict

Answer

Answer – (e) Restrict

Explanation:

Random, Restaurant, Restrict, Robber, Rocket

Q6. a. Heaven

b. Hillock

c. Hawker

d. Hilt

e. History

Answer

Answer – (b) Hillock

Explanation:

Hawker, Heaven , Hillock, Hilt, History

Q7. a. Apology

b. Branch

c. Antigen

d. Antique

e. Antipathy

Answer

Answer – (d) Antique

Explanation:

Antigen, Antipathy, Antique, Apology, Branch

Q8. a. Cruise

b. Crupper

c. Crusade

d. Crude

e. Crumb [Bank Recruitment, 2004]

Answer

Answer – (e) Crumb

Explanation:

Crude, Cruise, Crumb, Crupper, Crusade

Q9. a. Hobby

b. Holiday

c. Hoarse

d. Hollow

e. Hobble

Answer

Answer – (a) Holiday

Explanation:

Hoarse, Hobble, Hobby, Holiday, Hollow

Q10. a. Leprosy

b. Lessen

c. Lesson

d. Language

e. Languid

Answer

Answer – (a) Leprosy

Explanation:

Language, Languid, Leprosy, Lessen, Lesson

Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •