Choose the word which is least like the other words in the group

Q1. a. Zebra

b. Lion

c. Tiger

d. Horse

e. Giraffe [Bank PO, 2003]

Answer

Answer – (d) Horse

Explanation:

All except Horse, are wild animals, while the horse can be domesticated

Q2. a. Parrot

b. Bat

c. Crow

d. Sparrow

e. Pigeon [RBI, 2003]

Answer

Answer – (b) Bat

Explanation:

All except Bat, belong to the class of birds, while bat is a mammal

Q3. a. Copper

b. Zinc

c. Brass

d. Aluminium

e. Iron [Bank PO, 2004]

Answer

Answer – (c) Brass

Explanation:

All except Brass are metals, while brass is an alloy

Q4. a. Apple

b. Marigold

c. Rose

d. Lily

e. Lotus [Bank Recruitment, 2005]

Answer

Answer – (a) Apple

Explanation:

All except Apple are flowers, while Apple is a fruit

Q5. a. January

b. May

c. July

d. August

e. November [BBA, 2004]

Answer

Answer – (e) November

Explanation:

All except November are months having 31 days, while November has 30 days

Q6. a. Amtethyst

b. Ruby

c. Marble

d. Sapphire

e. Diamond [MBA, 2005; Hotel Management,2004] 

Answer

Answer – (c) Marble

Explanation:

All except Marble are stones

Q7. a, Ginger

b. Onion

c. Beetfroot

d. Coriander

e. Potato [NABARD, 2002]

Answer

Answer – (d) Coriander

Explanation:

All except Coriander are modified stems

Q8. a. Bake

b. Peel

c. Fry

d. Boil

e. Roast [Bank PO, 2005]

Answer

Answer – (b) Peel

Explanation:

All except Peel are different forms of cooking

Q9. a. Pistol

b. Sword

c. Gun

d. Rifle

e. Cannon

Answer

Answer – (b) Sword

Explanation:

All except Sword are firearms and can be used from a distance

Q10. a. Cathedral

b. Mosque

c. Church

d. Monastery

e. Temple

Answer

Answer – (d) Monastery

Explanation:

All except Monastery are places of Worship, while Monastery is a place where monks stay

Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •