Change the following Direct Speech into Indirect Speech

Q1. He says, “I am ready”

Answer

Answer – He says that he is ready 

Q2. He has said to me, “I did not do it”

Answer

Answer – He has told me that he did not do it 

Q3. He will say, “I am ready”

Answer

Answer – He will say that he is ready 

Q4. He said, “I write letters”

Answer

Answer – He said that he wrote letters 

Q5. He said, “I wrote a letter”

Answer

Answer – He said that he had written a letter 

Q6. He said, “I shall write letters”

Answer

Answer – He said that he would write letters 

Q7. He said, “I was writing letters”

Answer

Answer – He said that he had been writing letters 

Q8. He said, “I had gone to Mumbai

Answer

Answer – He said that he had gone to Mumbai 

Q9. The teacher said, “The sun rises in the east”

Answer

Answer – The teacher said that the sun rises in the east 

Q10. He said, “Honesty is the best policy”

Answer

Answer – He said that honesty is the best policy 
Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •