In each of the following questions, an idiomatic expression/a proverb has been given, following by some alternatives. Choose the one which best expresses the meaning of the given idiom/proverb

Q1. To meet one’s Waterloo

a. To die an ignoble death

b. To meet a strong adversary

c. To die fighting

d. To meet one’s final defeat

Answer

Answer – (d) To meet one’s final defeat

Q2. To turn over a new leaf

a. To change completely one’s course of action

b. To shift attention to new problems after having studied the old ones thoroughly

c. To cover up one’s faults by wearing new marks

d. To change the old habits and adopt new ones [Railways, 1995]

Answer

Answer – (d) To change the old habits and adopt new ones 

Q3. A fair crack of the whip

a. Severe punishment

b. A good check

c. A period of importance

d. Failure of administration

Answer

Answer – (c) A period of importance 

Q4. To talk one’s head off

a. To talk loudly

b. To talk in whispers

c. To talk to oneself

d. To talk excessively

Answer

Answer – (d) To talk excessively 

Q5. To hold something in leash

a. To restrain

b. To disappoint

c. To dismiss

d. To discourage

Answer

Answer – (a) To restrain 

Q6. To play fast and loose

a. To trust others

b. To be undependable

c. To cheat people

d. To hurt somebody’s feelings

Answer

Answer – (b) To be undependable 

Q7. To wrangle over an ass’s shadow

a. To act in a foolish way

b. To quarrel over trifles

c. To waste time on petty things

d. To do something funny [SBI PO, 1984]

Answer

Answer – (b) To quarrel over triffles 

Q8. All Agog

a. Everybody

b. All ready

c. Restless

d. Almighty

Answer

Answer – (c) Restless 

Q9. To frame a person

a. To befool someone

b. To make one appear guilty

c. To praise someone

d. A narrow escape

Answer

Answer – (b) To make one appear guilty 

Q10. A close shave

a. A lucky escape

b. A clean shave

c. A well guarded secret

d. A narrow escape

Answer

Answer – (d) A narrow escape 
Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •