Q1. To examine one’s own thoughts and feelings [CBI, 1993]

a. Meditation

b. Retrospection

c. Reflection

d. Introspection

Answer

Answer – (d) Introspection

Q2. A short, usually amusing, story about some real person or event

a. Anecdote

b. Antidote

c. Tale

d. Allegory

Answer

Answer – (a) Anecdote

Q3. Woman who offers the use of her body for sexual intercourse to any one who will pay for this

a. Voluptuary

b. Cuckold

c. Prostitute

d. Concubine

Answer

Answer – (c) Prostitute

Q4. Life story of a person written by another

a. Autobiography

b. Biography

c. Bibliography

d. Memoir

Answer

Answer – (b) Biography

Q5. Custom of having many wives [MBA, 1989]

a. Monogamy

b. Bigamy

c. Polygamy

d. Matrimony

Answer

Answer – (c) Polygamy 

Q6. A person who does not believe in any religion

a. Philatelist

b. Rationalist

c. Atheist

d. Pagan

Answer

Answer – (c) Atheist

Q7. Bringing about gentle and painless death from incurable disease

a. Suicide

b. Euphoria

c. Gallows

d. Euthanasia

Answer

Answer – (d) Euthanasia

Q8. A man of lax moral

a. Ruffian

b. Licentious

c. Pirate

d. Vagabond

Answer

Answer – (b) Licentious

Q9. A small enclosure for cattle, sheep, poultry etc

a. Cellar

b. Sty

c. Pen

d. Lair

Answer

Answer – (c) Pen

Q10. To cause troops etc. to spread out in readiness for battle [UDC, 1995]

a. Align

b. Collocate

c. Deploy

d. Disperse

Answer

Answer – (c) Deploy
Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •