In each of the following passages, there are blanks each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, some words are suggested, one of which fits the blank approximately. Find out the appropriate words.

Many parents greet their children’s teenage years with needless dread. While teens (1) ……. assault us with heavy-metal music, (2) …… outlandish clothes and spend all (3) …….. time with friends, such behaviour (4) ……. adds up to full-scale revolt. Teenage (5) ……, according to psychologist Laurence Steinberg, has been (6) …….. exxagerated. Sociologist Stanford Dornbusch agrees. “The (7) …….. that teenagers inevitably rebel is a (8) ……. that has the potential for great family (9) ……,” says Durnbusch. He believes the notion can (10) ……..communication during this critical time for parents to influence youngsters [Assistant Grade, 1996]

Q1. a. can

b. must

c. may

d. should

Answer

Answer – (c) may

Q2. a. show

b. dress

c. put

d. flaunt

Answer

Answer – (d) flaunt

Q3. a. her

b. his

c. their

d. our

Answer

Answer – (c) their

Q4. a. sporadically

b. always

c. infrequently

d. scarcely

Answer

Answer – (b) always

Q5. a. rebellion

b. subversion

c. mania

d. revolution

Answer

Answer – (a) rebellion

Q6. a. always

b. never

c. greatly

d. hardly

Answer

Answer – (c) greatly

Q7. a. complaint

b. surmise

c. accusation

d. idea

Answer

Answer – (d) idea

Q8. a. myth

b. story

c. fact

d. reality

Answer

Answer – (d) reality

Q9. a. ruin

b. downfall

c. harm

d. defeat

Answer

Answer – (a) ruin

Q10. a. destroy

b. suffocate

c. damage

d. injure

Answer

Answer – (b) suffocate
Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •