In each question, a part of sentence is printed in Bold. Below each sentence, some phrases are given which can substitute the Bolde part of the sentence. Find out the phrase which can correctly substitute that part of the sentence. If the sentence is correct as it is, the answer is ‘No correction required’ or ‘No improvement’

Q1. All the allegations levelled against him were found to be baseless [SBI PO, 1994]

a. levelled for

b. level with

c. level against

d. levelling with

e. No correction required

Answer

Answer – (e) No correction required 

Q2. Rohit is as fast as or perhaps faster than Manish

a. equally fast

b. almost as fast

c. as fast

d. No correction required

Answer

Answer – (c) as fast 

Q3. I shall be grateful to you if you are of help to me now

a. would help

b. help

c. shall help

d. No improvement

Answer

Answer – (b) help 

Q4. He cannot succeed in business because he works by fits and starts

a. with fits and starts

b. fits and starts

c. into fits and starts

d. No improvement

Answer

Answer – (d) No improvement 

Q5. He did many mischiefs [UDC, 1994]

a. made many a mischiefs

b. made much mischief

c. committed many mischiefs

d. No improvement

Answer

Answer – (c) committed many mischiefs 

Q6. You may appoint whoever you think can do the job most efficiently

a. anybody you think

b. someone you think

c. whomever you think

d. whomsoever you think

e. No correction required

Answer

Answer – (e) No correction required 

Q7. This carpenter is the most skilled of all the other carpenters in our workshop

a. carpenter

b. of all other carpenters

c. of all carpenters

d. Mo improvement

Answer

Answer – (a) carpenter 

Q8. He has said so out of affection, do not take it to heart [CBI, 1993]

a. in heart

b. it in the heart

c. by the heart

d. No improvement

Answer

Answer – (d) No improvement 

Q9. I love the literature, the music, the art

a. literature, music and art

b. the literature, music and art

c. literature, music and the art

d. the literature, the music and the art

e. No improvement

Answer

Answer – (a) literature, music and art 

Q10. Before I met Rajeev, I had had a poor opinion of him

a. had

b. have had

c. did have

d. No improvement

Answer

Answer – (d) No improvement 
Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •