Q1. The road (a) / to famous monument (b) / passes through a forest (c) / No error (d) [Stenographer’s Exam, 1995]

Answer

Answer – (b) Add ‘the’ before ‘famous’ ‘the’ is used before particular objects 

Q2. Our Housing Society comprises of (a) / six blocks and (b) / thirty three flats in an (c) / area of about thousand sq. metres. (d) / No error (e)

Answer

Answer – (d) Add ‘a’ before ‘thousand’. Here, ‘a’ is before ‘thousand’ 

Q3. Now that she is living in her own flat, (a) / she cleans the windows, (b) / twice a week in the summer and twice a week in the winter (c) / No error (d) [CDS, 1993]

Answer

Answer – (c) Remove ‘the’ before ‘winter’ and ‘summer’ 

Q4. With little imagination and enterprise, (a) / the tournament could have been transformed (b) / into a major attraction(c) / No error (d)

Answer

Answer – (a) Add ‘a’ before ‘little’ 

Q5. These display (a) / the (b) / remarkable variety. (c) / No error (d) [NDA, 1992]

Answer

Answer – (b) Replace ‘the’ by ‘a’ 

Q6. If you have faith in Almighty (a) / everything will turn out (b) / to be all right. (c) / No error (d)

Answer

Answer – (a) Add ‘the’ before ‘Almighty’ 

Q7. According to the Bible (a) / it is meek and humble (b) / who shall inherit the earth. (c) / No error (d) [CBI, 1995]

Answer

Answer – (b) Add ‘the’ before ‘meek’ 

Q8. I am not wealthy, (a) / so I cannot afford (b) / to buy a expensive a expensive car. (c) / No error (d)

Answer

Answer – (c) Replace ‘a’ by ‘an’ because ‘expensive’ begins with a vowel – e 

Q9. Sunita opened a almirah (a) / full of books (b) / and took one of them (c) / for reading. (d) / No error (e) [BSRB, 1992]

Answer

Answer – (a) Replace ‘a’ by ‘an’ 

Q10.Most people would have (a) / attended the room meeting (b) / if they had (c) / had longer notice of it. (d) / No error (e)

Answer

Answer – (d) Add ‘a’ before ‘longer’ 
Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •