Q1. Choose the correct synonym of the given word: IMPLICATE

a. Include

b. Entreat

c. Suggest

d. Imply

Answer

Answer – (a) Include

Explanation:-

The word ‘implicate’ may be used in the sentence as :

The woman implicated her falsely in the case. Clearly, the word means ‘involve’ or ‘include’.

Q2. Choose the word which best expresses the meaning of the given word: DILIGENT

a. Intelligent

b. Difficult

c. Laborious

d. Quick

Answer

Answer – (c) Laborious

Explanation:-

‘Diligent’ means ‘hard-working’

Q3. EAGER [Stenographers’ Exam, 1994]

a. Clear

b. Calm

c. Curious

d. Devoted

Answer

Answer – (c) Curious 

Q4. PLACID

a. Clear

b. Calm

c. Enjoyable

d. Dull

Answer

Answer – (b) Calm 

Q5. COMMEMORATE

a. Boast

b. Remember

c. Manipulate

d. Harmonise

Answer

Answer – (b) Remember 

Q6. DEIFY [CBI 1995]

a. Face

b. Worship

c. Flatter

d. Challenge

Answer

Answer – (b) Worship 

Q7. AMENITIES

a. Pageantries

b. Privileges

c. Facilities

d. Courtesies

Answer

Answer – (b) Privileges 

Q8. DISPARITY

a. Injustice

b. Unlikeness

c. Partiality

d. Distortion

Answer

Answer – (b) Unlikeness 

Q9. BARBARIAN

a. Arrogant

b. Impolite

c. Uncivilised

d. Unkind

Answer

Answer – (c) Uncivilised 

Q10. LETHAL [Hotel Management, 1992]

a. Unlawful

b. Deadly

c. Sluggish

d. Smooth

Answer

Answer – (b) Deadly 
Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •