Select the combination of numbers so that letters/words arranged accordingly will form a meaningful word

Q1. T R I F U [Railways, 1995]

1 2 3 4 5

a. 3 1 2 4 5

b. 4 2 5 3 1

c. 4 3 2 1 5

d. 5 3 2 1 4

Answer

Answer – (b) 4 2 5 3 1

Explanation:

FRUIT

Q2. A C E S T H

1  2 3  4 5 6

a. 6 1 4 5 3 2

b. 2 6 1 4 5 3

c. 4 3 5 6 1 2

d. 6 3 2 1 4 5

Answer

Answer – (b) 2 6 1 4 5 3

Explanation:

CHASTE

Q3. G T A E N M

1 2 3 4  5 6

a. 1 3 2 5 4 6

b. 1 3 2 6 4 5

c. 6 3 5 1 4 2

d. 6 3 1 5 4 2

Answer

Answer – (d) 6 3 1 5 4 2

Explanation:

MAGNET

Q4. N R O C T A

1  2 3  4 5  6

a. 1 6 2 4 3 5

b. 2 3 5 4 6 1

c. 4 6 2 5 3 1

d. 6 5 2 3 1 4

Answer

Answer – (c) 4 6 2 5 3 1

Explanation:

CARTON

Q5. G A N I M E

1 2 3 4 5 6

a. 1 2 4 3 6 5

b. 6 3 4 1 5 2

c. 5 2 1 4 3 6

d. 2 5 1 4 3 6

Answer

Answer – (b) 6 3 4 1 5 2

Explanation:

ENIGMA

Q6. D I F E R N

1 2 3 4 5  6

a. 1 4 3 6 2 5

b. 6 4 3 5 2 1

c. 3 5 2 4 6 1

d. 5 4 3 2 6 1

Answer

Answer – (C) 3 5 2 4 6 1

Explanation:

FRIEND

Q7. K A T C E L

1 2 3 4 5 6

a. 4 2 3 1 5 6

b. 1 2 4 5 6 3

c. 6 5 3 2 4 1

d. 3 2 4 1 6 5

Answer

Answer – (d) 3 2 4 1 6 5

Explanation:

TACKLE

Q8. R U S G A

1 2 3  4 5

a. 1 5 4 2 3

b. 5 3 4 1 2

c. 3 2 4 5 1

d. 4 5 3 2 1

Answer

Answer – (b) 3 2 4 5 1

Explanation:

SUGAR

Q9. C E L S M L

1 2 3 4 5  6

a. 4 6 3 5 2 1

b. 5 6 4 1 3 2

c. 4 6 5 2 3 1

d. 5 2 3 1 6 4

Answer

Answer – (b) 5 6 4 1 3 2

Explanation:

MUSCLE

Q10. H N R C A B

1 2 3  4 5  6

a. 4 1 5 6 2 3

b. 6 3 5 2 4 1

c. 3 5 6 4 1 2

d. 2 5 3 4 1 6

Answer

Answer – (b) 6 3 5 2 4 1

Explanation:

BRANCH

Share it
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •